PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Hitta din egen sanning! OP1

 • På OP1 hittar du lätt den senaste information från viktiga myndigheter.
 • På OP1 hittar du de senaste rubrikerna från Sveriges tidningar. Här kan du även skapa din egen tidning. Registrera dig på nyhetsservicen och lägg till dina egna tidningar, bloggar, Podcasts eller YouTubekanaler. När man skapar en egen tidning får man massor av nya möjligheter som att spara till Pocket.
 • Så här kan ett barnkonto se ut. Om du inte vill att barnen ska ta del av OP1 övriga information, går det att nå bara barnsidan utan att logga in på OP1 först!
 • OP1 presenterar nyheter på flera olika sätt för att passa olika funktioner.
 • Länkar till tusentals tidningar, podcasts och feeds hittar du på wiki-sidan. Du kan även byta språk inuti appen. Skaffa gärna en översättningsplugin till din webbläsare om du inte redan har en idag!
 • På knappen “Tidning-Länkar” är alla länders tidningar representerade och härifrån kan du snabbt hitta det du söker.
 • I tidningsarkivet kan du söka rubriker.
 • Hittar du ändå inte din artikel så kan du välja “Internetarkivet”.
 • På OP1 har jag samlat en hel del färdiga rss-feeds också, redo att läggas in i din specialgjorda tidning.
 • Hela OP1-appen är anpassad med transparens för WEB3 där du som användare bestämmer det du vill se.
 • Frågor & Svar är ytterligare en app i appen där du som användare kan be andra om hjälp.
 • OP1 erbjuder även en Kanboard, en arbetsplats där du kan härleda artiklar själv, jobba med andra både privat och publikt för andra på OP1.

Internet är inte en säker plats och allt vi kan göra är att skydda oss så långt det går. På OP1 behöver du först registrera dig på appen för att nå hela plattformens tjänster. Det är gratis. Sen måste du registrera dig på varje extraapp inuti OP1. Varje app erbjuder en “Kom ihåg mig” funktion. Det är bara om du rensar cookies som du måste logga in igen.

Du kan ladda ned var app för sig men utan OP1 kommer du inte in på alla tjänster. För att öppna tidningslänkar, rss-feeds, flygradar osv behöver du ett allmänt lösenord. Det byts ut emellanåt för att förhindra bots som registrerar vad du gör i appen.

Även om jag tagit extrema försiktighetsåtgärder så rekommenderar jag ingen att dela eller spara hemligheter på OP1 eller någon av apparna. Jag har jagat hackare runt jorden som tenderar att bara försvinna från radarn.

Vilken information sparas?

OP1 (eller jag) har inget personligt intresse av att spara användares information. Men IP-adresser spars under en viss tid då jag måste kunna spåra hackare eller sabotörer. Jag delar ingen information vidare med undantag för rättsväsende. Jag har skyldighet att dela uppgifter från appen om det krävs. En sk “husrannsakan” pg a brottslig aktivitet.

Du kan avregistrera dig när du vill och när det är gjort försvinner all din information. Obs! Du kan inte återaktivera avaktiverad information. Så innan du raderar ditt konto, tänk dig för.

Tänk på när det gäller alla appar (inte bara mina):

Delar en app med sig din information till andra part, så betyder det att funktioner i appen kommer från ett utomstående företag t ex sponsor eller annonsör. Om appen delar din information till tredje part, gäller det en vidarebefordran från andra part och det gör indirekt din information offentlig.

Om OP1 delar din information (vilket inte är helt klart än), så är det för att anpassa annonser. OP1 har inga annonser i dagsläget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *