PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Jag tror det går djupare än vad SVT tänker!

Från artikeln under:Källan var ett pressmeddelande från en PR-byrå vars hemsida registrerades för bara några veckor sedan. När Al Jazeera ringde numret som var kopplat till byrån fick de först inget svar – men fick senare ett sms med texten ”vad fan vill du”.”

Jag har visat hur enormt svårt det är att få uppmärksamhet på internet. Bara en promille influencers lyckas och endast en bråkdel hemsidor snappas upp av sökmotorer och läggs först i sökresultat.

Jag VET, jag har varit inhyrd att skapa content som säljer. 2 månader stenhård marknadsföring à SEK 750K för publicisterna att gå förbi sökmotorer.

För att inte tala om all trix och fix de hade för sig som kanske inte faller renhårigt.

Poängen är att i artikeln under visar SVT att det skapades en influenser av en AI. Den fick epitetet “kändis” och världen sörjde kändis-AI:ns död!

Allt skedde på 1 vecka eller 2. Vem har sådan makt?

Så ingen av journalisterna, absolut INGET av mediehusen, hade någonsin hört talas om influensern, men gav AI:n 3/4-delar förstasida och feta rubriker?!

Det här verkar som ett “statement” men frågan är över vad? Är det AI:n som tar över världen igen eller en proklammation att tidningar inte har en susning om vad som publiceras?

Kommenterad källa: https://www.svt.se/kultur/falsk-nyhet-spreds-i-medier-troligtvis-en-ai-bluff

Helt ärligt vet jag inga som har makten att skapa kändisar förutom massmedia själva. Facebook betalar i snitt 2 miljarder varje år i reklam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *