PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Hej Farmor.

I skrivande stund befinner jag mig på Nordsjön intill Danmarks västkust. Igår klockan 19:00 kastade vi loss från den nederländska hamnstaden Delfzijl för att gå mot Ö varvet på Öckerö i Göteborgs skärgård. Många i besättningen börjar längta hemåt och jag tror många kan känna att det snart är dags att kliva iland för den här gången. Något som jag själv känner både är vemodigt men också ganska skönt.

Under dagarna till sjöss har jag uppehållit mig med att klättra i riggen och trimma segel. Jag försöker fortfarande lära mig samtliga tampar ombord och det är några stycken att ha koll på. Sjöbenet från Frankrike till England var fantastiskt, solen värmde och vi hade mycket gynnsamma vindar. Vi fick möjligheten att gå genom the Solent sundet norr om Isle of Wight som ligger vid Englands sydkust för att senare gå in i Portsmouth. Där stannade vi en natt och vi fick permission på kvällen vilket var mycket uppskattat.

Nu är jag väldigt glad att få komma hem till Verkö & Midsommar och längtar efter att få träffa er igen. Men jag kommer nog redan på tåget hem från Göteborg känna längtan till att få åka ut på havet igen. Det har varit en riktigt rolig resa som jag kommer ta med mig resten av livet och jag har verkligen trivts ombord även fast det kan vara ganska slitit ibland.

Varma hälsningar Sven!

Källa

Källa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *