PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Så var det dags för lite skrämselhicka igen! Fronten på 3ntel är en nyhetsmotor och bakom ligger en wp (WordPress) som plattform för bloggen (artiklarna i magazinet). Feeden kommer från verktyget OP1 (o-p.one) som även blir mitt eget verktyg för att få fram information till 3ntel.

Allt är byggt för högsta arbetshastighet. Jag blir 10 personer. Podcasten ligger på spotify och på Google Podcast (båda är vansinnigt tröga) då jättarna i detta fall Google och Spotify glömt bort att göra reklam för publicerarna. De har glömt bort oss innehållsskapare och sitter som Joakim von Anka och polerar mynt.

Jag undrar när de kommer på att det är slaveri eller “möjligheter” baserat på en sjunken jolle, ingen simring och löftet om rikedom om man inte drunknar innan man orkat fram till den förlovade ön med guldkastanjer?

Jag använder Spotify för att se lite speciell ut och hade förhoppning om att det skulle generera några lyssnare i alla fall. Men icke sa Nicke. Nog är podden ny men inte heller min musik har fått fler lyssnare än 1 på 3 år medan jag låg list-etta på ReverbNation i flera år! Förstår du nu problematiken med synlighet, eller tror du fortfarande att “kvalitet” avgör? Då måste du både vara blind och döv som missat allt skräp som lanseras för att stormogulens lilla dotter vill ha en sångkarriär eller för att någon i annat land kommit på “fejk-it-til-you-make-it”!

För att vara rättvis, självklart ska man få ge sina nära och kära chanser och funkar inte den rätta vägen och folk ändå har problem med att svälta ihjäl, då kanske fusk och fejk är den enda vägen. Hela problemet ligger i förfördelningen och bristen på insikt i vad man orsakar i det långa loppet. Vart finns den rättvisa fördelningen?

Visst kan mitt material vara skräp men jag måste få bli sedd och hörd innan det kan dömas! Hittills ger YouTube mer trafik men det är fortfarande för lite, det är så lite att jag skulle rekommendera YouTube att kolla omdirigeringar, både svarta och vita. Dvs kolla ifall man/hackare/kollega/tekniker leder om trafik för att göra vissa till miljonärer (vita) och tysta andras (svarta) potentiella uppgång.

Jag litar på mitt material, det har jag alltid gjort annars skulle jag gett upp för många år sedan och problemet att komma ut är inte bara mitt. Om någon säger “hoppa”, fråga aldrig “hur högt” om det inte är ett barn eller en alkoholist! Båda två skrattar lyckligt idag och har glömt i morgon medan makthavare älskar tekniken och undergivenheten, och plockar fram ett hopprep för att systematisera funktionen.

-Don’t jump!

På magazinsidan i skvallerblaskan ska utseendet bli “magazine” och i ett överilat beslut bytte jag namn på sidan i “Settings”. Obetänksamt orsakade jag en ny krasch. Jag rotade runt i filsystemet ett tag innan insikten infann sig, lösningen ligger i databasen. Det var lite svettigt eftersom jag är så sjukt trött på byggande, krascher och testande. Jag vill vara färdig nu och börja producera!

Fronten som är byggd på ett FreshRSS-skelett (typ Google feedreader eller Omni med TinyRSS) är ju “statisk”, den är väldigt knepig att designa och saknar utrymme för annonser. Den anpassas just nu att producera feeds med annonser istället. Feeds från tidningar är väldigt sparsamma och leder till källan, det ska jag utnyttja själv. Jag saknar den rättvisa och intressanta plattformen som var poppis för 20 år sedan.

För att få allt att fungera och nå uppmärksamhet för mina produkter (kläder, möbler, grafisk design, musik, podcasts, böcker och tavlor) krävs det en hel del teknisk anpassning och många trådar som ska dras rätt.

Ett problem, ett ganska stort problem är att feedreaders som den jag använder är manipulerade till noindex, vilket innebär att sökmotorer inte indexar sidan. Orsaken är för att många har skapat onlinetidningar baserade på andras arbete rakt av. En sådan har jag också testat, inte för att kopiera rakt av men för att komma fram till den plattform OP1 är.

I slutänden kommer alla mina små bäckar vävas ihop till en inkomstgenererande plattform, det är planen i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *