PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Nya skvallerblaskan ska vara rolig eller intressant läsning. Jag minns Illustrerad Vetenskap på tiden den var kul att läsa. Jag hade hundratals ovikta nummer, de var min guldgruva och banne den som vek någon på mitten. De försvann i branden tillsammans med resten av mitt bohag. En brand och förstörelse skapad av ungdomar.

Jag minns hur jag stod och bölade över att alla minnen och arv från föräldrar och far- och morföräldrar förstörts, ett trauma ingen förutom jag mådde dåligt av. Lättvindigt blev jag meddelad av myndigheter och vänner, “det är ju bara saker”, och att det saknades försäkring av den utlånande markägaren var det ingen som brydde sig om, förutom jag då förstås!

Vet inte varför det minnet poppade upp i mina tankar på en logga? Kanske beror det på att alla, precis alla är trötta på allt drama, allt krig, all mobbing, allt miljökatastrofsnack och alla inlägg om rikedom som bara går att sukta efter?

Jag vill att skvallertidningen ska vara tillgänglig för alla och att alla artiklar ska glädja, och att folk som bara är folk ska kunna känna igen sig! Hellre en halvdålig komedi, än en hjärtupplösande tragedi och det ska loggan förmedla. Men hur?

Tidningen, systermagazinet till OP1 (informationsverktyget) ska heta 3NTEL. Ska det uttalas Entel? Ska det uttalas 3-Entel? Och vad fasen betyder 3NTEL? Varför valde jag ens namnet?

Någonstans i fjärran kan jag skönja 3NTEL som ett stort namn, kanske borde jag förstärka 3:an som i telekombolaget 3? För 3N påminner för mycket om 3M. 3NTEL för tankarna till Sintel, en Blenderfilm om en flicka som letar efter en bebisdrake.

Jag kan också se visionen hur bara de stora bokstäverna i en följd skriver 3NTEL, där namnet rullar in på plats, typ IIIII -> IIIIL -> IIIEL -> IITEL -> INTEL -> 3NTEL. Jag skulle visat med htmlkod men WordPress gillade inte formatet och jag orkar inte traggla för ett blogginläggs skull.

Jag skulle även kunna använda två färger? Låta insidan ha en färg och utsidan en annan, då svart är för kraftfullt, grått är för anonymt, rött för missvisande och grönt eller lila endast konstigt.

Jag har testat lite olika varianter också, som den under!

Alternativ logga för 3ENTEL

Men vad i hela fridens namn signalerar den?

Jag minns när man bytte ut sparbanken vackra ek till den bulliga, fula och flerfärgade hittepå-eken som skulle sverigefiera Sparbanken. Den var ett lika stort misslyckande som loggan 1932, som liknade en tall, fastän skaparen käftade det visst var en ek! Det tog många år innan den gamla loggan från 1940 kom tillbaka på Swedbankmyntet.

Twitterloggan har också en rolig utveckling och trots att jag sitter med all den här “formgivningskunskapen”, känns det inte som någon trygghet eller garanti för att 3NTEL ska få rätt utseende.

Vad betyder 3NTEL

3NTEL (entel) är förkortning för ordet “entelechy” betyder “existensiell princip för ett väsen som i sig har början och slut, ett krav för liv. Eller den förmodade livsviktiga principen som styr utveckling och funktion av en organism eller annat system, likt en organisation.

Wikipedia: In philosophy, potentiality and actuality[1] are a pair of closely connected principles which Aristotle used to analyze motion, causality, ethics, and physiology in his Physics, Metaphysics, Nicomachean Ethics, and De Anima.[2]

Britannica: Gottfried Wilhelm Leibniz, a 17th-century German philosopher and mathematician, called his monads (the ultimate reality of material beings) entelechies in virtue of their inner self-determined activity. The term was revived around the turn of the 20th century by Hans Driesch, a German biologist and philosopher, in connection with his vitalistic biology to denote an internal perfecting principle which, he supposed, exists in all living organisms.

När vi nu vet vad jag påstår med 3NTEL, då ska det omvandlas till en betydelse som folk fattar också. Glädje, kärlek, omtanke, omsorg, hjälp när det är som svårast och uppskattning är fundamentala behov för spirituell frihet, psykiskt välbefinnande och den magiska formeln för att orka livet.

Livets essens är inte ett överflöd, men en liten gnista, den gnistan vill jag baka in i loggan, mitt första försök blev som synes en katastrof. Men det är av vikt i min blogg att jobbet bakom kommer fram. Företagsledare eller icke utbildade inom områden de utnyttjar har på tok för lite insikt i den tid och arbete som ligger bakom idé – till färdig produkt.

Jag vill också klargöra att alla arbetar på samma sätt eller använder liknande processer i skapandet. Processen är teknik, arbete och stor kunskap, inte magi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *