Tantsnusk och Bevis om Värde

[Original language Swedish] Nu var det exakt 2 månader sedan som jag bloggade här. Istället har jag gjort lite uppdateringar på Facebook. Det här har jag gjort och kommit fram till under tiden:

Från Juni i år (2023) har jag arbetat för att “knyta ihop säcken”. Det betyder att jag har samlat produkter, tjänster och tidigare arbeten på samma plats. Poängen har varit att bygga säljklara paket.

Paketen är grafiskt material och illustrationer, författartjänster och internetteknik. Allt under samma paraply.

Testa plattformar för att nå kunder som vill nå mina tjänster:

  • Rumble – tester okompletta
  • Twitter – Varje publicering är per automatik osynlig. 200 inlägg och 100 views efter flera månader. Försöker stänga kontot och det är inte längre tillåtet. Uppdatering. Kontot har nu deaktiverats. 👍
  • Quora – Enormt mycket verbala bråk. Fungerar inte för marknadsföring. Har stängt kontot och “de funderar på saken”!
  • Reverbnation – en pålitlig plattform när man producerar musik. Har haft i flera år.
  • Instagram – Helt värdelöst om man inte bara vill titta på andra.
  • Pinterest – Efter ett par månader och ett gäng inlägg, fortfarande som att sitta på en öde ö.
  • Mastodon – Har inga views på 2 månader trots upprepade poster. Påminner om Quora och OnlyFans ihop. Ska stänga
  • TikTok – Har inte hittat något sätt att riktigt testa än. Uppmärksamheten finns där men är oerhört ojämn.
  • YouTube – Fortfarande den mest ordnade plattformen men svår att få igång.
  • Facebook – Kan ses tydligt! Trots att jag bara publicerar offentligt är inläggen blockerade från att nå folk->offentligt!
  • Ska testa: Reddit

Det är alltså en del i ledet att hitta en, men helst flera plattformar som erbjuder det jag behöver för att kunna utveckla företagandet.

Tidigare har jag berättat om köpta likes, följare, kommentarer och reviews.

Att köpa likes är ett måste för lura algoritmerna och bli synlig. Men att köpa falsk uppskattning innebär också en form av bedrägeri, även om det inte är olagligt.

Varför kan det betraktas som bedrägeri?

  • #Narrative Fallacy – Narrativt missförstånd uppstår eftersom vi naturligt gillar berättelser och tycker att det är lättare att förstå och relatera till dem. Det betyder att vi väljer en bra lögn framför en dålig sanning.
  • #Flockmentalitet är när någon blint kopierar och följer bara för att många andra gör så. De påverkas av känslor snarare än av oberoende analys. Det finns fyra huvudtyper: självbedrägeri, heuristisk förenkling, känslor och social fördom.
  • #Halo Effect – När något/någon ser populär ut, antar man att de är specialister. Som “kostymen gör mannen” fast den i själva verket bara är ett omslagspapper. Ett vanligt exempel är att personer som ofta talar inför publik eller är kändisar, antas per automatik ha andra önskvärda egenskaper, som att hen skulle bli en bra VD, är smartare än andra, är en godare människa, är mer ärlig, är mer skicklig. Felbedömningarna är typexempel på haloeffekt. En automatisk glorifiering baserad på “#Flockmentalitet”.

Det är alltså väldigt tydligt att det finns medvetna val bakom att köpa likes, kommentarer och reviews. Köparna vet om effekten. De som inte köper falsk uppskattning, kommer inte att lyftas av algoritmerna.

De som köper falsk uppskattning har över 90% större chans att få försäljning och utöka sin verksamhet.

Därför är det ett bedrägeri, även om köp av uppskattning är laglig. Däremot är det ingen plattform som accepterar den här typen av manipulering. De som använder sig av tekniken och lyckas, de vet däremot hur man duckar radarn.

Vilka köper falsk uppskattning?

Vanligast är det bland influencer’s. Men ska tillägga att även musikproducenter, författare och tidningar nyttjar möjligheten flitigt.

Ugnskonton

Ugnskonton eller “Oven accounts” gör som det låter, de bakar ett konto innan det säljs. Oven account’s upplever jag är de konton som lyckas bäst att undgå plattformarnas radar.

Ex 1. Någon publicerar en artikel med “oidentifierbar” titel som “kltrxer34srae” eller publicerar den privat på det offentliga kontot men offentligt i en grupp som är offentlig, men ingen är medlem i. Sen köper de bot-trafik. 30 000 likes och 300 kommentarer.

Nu börjar artikeln bakas. Halo-effect slår till. Besökare som råkat trilla in på artikeln gillar den för att så många andra gjort det. När tillräckligt många gillat artikeln så uppskattningen ser autentisk ut, då ändras den privata statusen om till “offentlig” på värdkontot.

Ex 2. Någon bakar ett konto som ska säljas med många tusentals följare. På Twitter? Plötsligt dyker det upp ett konto som heter “Blåbär56487351kj”. Blåbär56487351kj följer 20 personer och har 60 000 följare men har inte publicerat ett ord, eller bild eller gillat någons inlägg. Eftersom Blåbär ser så populär ut slår halo-effect in och folk börjar gilla kontot för att det måste vara något bra som gömmer sig där.

När det är tillräckligt många riktiga människor som gillar (minus bots), då säljs kontot till någon kändis, influencer eller någon som behöver se ut som stjärna över en natt. Namnet ändras när affären är genomförd och kontot fylls av inlägg om vad det nu ska handla om. Botarna tas fram igen och gillar inläggen, som gör att de riktiga följarna gillar inläggen, som gör att kontot och inläggen snabbt lyfts av algoritmerna på Twitter och nu gillas av alla som gillar att gilla allt populärt!

Det är ett megaproblem som påverkar hur vi tänker.

Om det nya populära kontot nu drivs av konspirationskonton, inte så hederliga politiker, utländsk makt, aktivistgrupper? Då är de ett megaproblem.

I det stora hela förstår jag att influencer’s vill tjäna pengar, att musikproducenter vill lyfta sina artister eller sig själva och att tidningarna kämpar med intäkter. Men, det är fortfarande ett problem

Alla vill inte bluffa och vi har ytterst små chanser då!

Jag vill inte bluffa och köpa positiv uppmärksamhet. Det finns inget att utvärdera i den typen av affär. Jag kan inte bli bättre, jag vet inte vad jag gör för fel och min stjärna kommer inte lysa så länge.

Därför är det viktigt för mig att inte påverka resultaten artificiellt. Ska tilläggas att jag nyligen testade fake-likes på Instagram. Man fick 50 stycken gratis.

Orsak: Jag ville dubbelkolla att de här tjänsterna fortfarande är aktuella på öppna marknaden. Att de finns ser jag hela tiden, men vem/vilka använder dem istörst utsträckning?

Det här hände: Jag gick in på den offentliga hemsidan, bokade mina 50 likes till en sida som inte tar sig förbi algoritmer alls. Det blev Instagram. Jag hinner få 2 likes, varav båda försvann inom loppet av en timme, innan Instagram’s bot-polis eliminerade boten.

Med andra ord, det är med risk för den vanliga användaren att få kontot stängt av plattformsägaren, att försöka manipulera populariteten artificiellt. Vilket betyder att de som använder sig av “oven accounts” äger resurser som inte är offentliga.

Det kan vara anställda på plattformarna, det kan vara hackare, det kan vara stora bolag med ekonomiska resurser. Men det är inte vanliga användaren.

Så hur har det gått?

Som jag visade i punktlistan ovan med plattformstesterna har jag fått en ganska tydlig uppfattning om vart jag ska lägga min kraft.

Mycket handlar ju självklart om “innehåll”. Jag servar 3 produkter. Ladda upp allt jag samlat på mig, göra en utvärdering, börja producera nytt och färskt.

Twitter fungerar inte för mig för Twitter eller X är ett tjatter-forum. Folk går inte in dit för att hitta lösningar, de går in där för att skvallra, mucka och läsa skvaller. Jätteroligt om man är en frilansreporter eller Jeanne dÁrc, men som seriös blivande företagare, inte så mycket.

Något jag upptäckt däremot är att möjligheterna för mig specifikt är större på YouTube, för YouTube är mer flexibelt. Algoritmerna finns där också, men även den grupp av användare som jag specifikt söker.

När jag nu knyter ihop säcken och paketerar tjänsterna, måste jag även fokusera kraften att nå ut på ett eller max tre ställen. Varje plattform har sin egen genre av användare och att byta kommunikationsbeteende vid varje publicering är alldeles för tidskrävande.

  • En video för YouTube, en för TikTok, en för Pinterest, en för Twitter, en för Rumble, en för Instagram, en för Facebook.

För tillfället har jag bestämt mig för att lägga mer kraft på YouTube. Jag har inte manipulerat algoritmer på någon plattform, vilket mitt antal följare tydligt visar. Genom det autentiska mätvärdet, kan man därför få ett mer realistiskt “värdebevis” över vad varje plattform egentligen kan erbjuda sina användare. Halo-effekten är bortstrippad, jag har testat varje plattforms löften, de är inte hållbara.

Tantsnusk

Min uppkommande bok som jag skriver just nu är “tantsnusk”. Det är en mjukerotisk längre novell på runt 60 000 ord. Den här idén som självklart betyder inkomst för mig var inte lätt att forma.

Någon föreslog OnlyFan’s. Men jag personligen upplever den typen av media som finns där som exploatering. Jag dömer inte alls användarna, inte på något sätt. Men jag kommer inte överens med tanken att utnyttja kroppar för inkomst. Varken min eller andras.

Så jag tänkte, “…men om jag publicerar mina toppless damer som jag målat då?” De får ju inte vara någonstans annars på internet. Damer som är som nakna statyer, en ode till människan?

Sagt och gjort. Jag skaffade ett OnlyFan’s skaparkonto (tog en vecka att bli godkänd) och tänkte att nu kommer nyfikna rulla in eftersom en populär genre är Hentai. Men som det visade sig var jag tvungen att gå ut och “huzzle”, dela information om mitt “nakenkonto” överallt. Men…

…Jag vill inte bli förknippad med porr och självexploatering. Jag vill inte stötta den kraft som fortsätter kvinnor och män i den här situationen. Jag vill ha inkomst ja, men inte på det sättet. -Igen, jag dömer inte andra.

Det här visar totalt varför plattformarna inte fungerar att göra reklam på! Om jag måste ut och huzzla för att få köpare till mina produkter, varför leder jag de inte direkt till min hemsida då? Varför fylla plattformsägares fickor när det är jag som jobbar?

Här skiljer sig TikTok och YouTube (även om jag tycker TikTok är läskigt och precis som Quora svämmar över av elaka troll som älskar att se andra blöda). På YouTube och TikTok kan man nå en publik i de användarna som redan surfar på plattformen!

De andra kräver betalt för att vi ska synas. Helt värdelöst affärsmässigt ur min synpunkt som startup!

Men, jag har faktiskt en till källa och en till plattform som jag nämnt väldigt lite om. Det är Kindle. Jag har inkomst varje månad genom böckerna där. Den är liten, men den är stadig. Det bästa jag borde göra för mig själv är att skriva fler böcker, men ekonomin gör mig desperat och oförnuftig.

Det var här det klickade …om inte OnlyFan’s, men sex säljer…om jag inte vill exploatera…om jag skriver tillräckligt bra ändå…om jag går in lite soft…om jag använder min bildhanteringsteknik och min konst…om jag använder mitt tekniska kunnandedå kan jag skriva tantsnusk!

Tantsnusk är i princip vägen fram till de köttsliga lustarna. Spänningen, upphetsningen med avsaknad av det råa, det mekaniska och den totalt osexiga “pang-på-rödbetan”! Det skulle räknas som erotik i bokhandeln, genren lockar, jag får författa och illustrera och förhoppningsvis genererar boken ytterligare en inkomst i många år framöver.

Och med den sammanlagda beskrivningen över mina två senaste månader avslutar jag detta blogginlägg!

Välkomna till min YouTubekanal!