PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Popularitet och tester:

  • Populariteten på Xristine.com är förhållandevis låg.
  • Av testade bloggrubriker uppskattas de grövre och potentiellt anklagande mer än andra.
  • Sökmotorerna tar inte upp nya sidor (indexar inte så ofta som förr).
  • Mest besökta sidor på Xristine.com är information om apparna och gallerierna.
  • Att hemsidor med lång redaktionell text skulle ha fördelar i sökmotorer stämmer inte.

Idag börjar jag ta bort/flytta över blogginlägg från Xristine.com till OP1s systermagazin och framöver kommer inläggen bli betydligt kortare. De ska endast fungera som uppdatering över händelser (likt en vanlig företagsblogg).

Gallerier:

Även om gallerierna på Xristine.com fyller sina syften och är tekniskt fullvärdiga är det inte alls vad jag eftersträvar. När skvallerblaskan är klar återkommer jag till Xristine.com för uppfräshning.

Arbetsfördelning:

  • Prioritering är fast tjänst, söka jobb/söka uppdrag 50%
  • Författarskap 10%, artiklar 10%, bloggar 10%
  • Appar 5%
  • Design 5%
  • Efterforskning och tester 10%

Om arbetsfördelningen är bra återstår att se.

Utvärdering nedlagt arbete

Hittills är över 1000 olika skript testade i jakten på specifika funktioner. Eftersökningarna har även inneburit krashtester. Det vill säga att jag krashar mina hemsidor med flit på olika sätt för att få en bild av motstånd, svagheter och uthållighet.

Ett skripttest kan vara ett test åt mig och tre kunder samtidigt. Ju fler saker som kan göras samtidigt, ju mer blir gjort inom rimlig tid eller bättre.

Tester är i linje med min tekniska kunskap men inte det jag primärt vill försörja mig på (kvinnor är inte betrodda inom de flesta tekniska områdena). Jag måste dessvärre utnyttja min expertis för att bygga den plattform där mitt arbete kan utvecklas.

I min upplevelse är internet och hemsidor klumpiga, svåra att navigera och onödigt stora. Totalt fyller internet inte det behov vi har, det är mest en “leksak” som fortfarande fascinerar.

Svårigheter:

Svårigheterna bakom uppbyggandet påminner om ett pussel. När hela pusslet är lagt har bitarna tillsammans bildat något som inte fanns när bitarna låg utspridda. Träpussel är enkla, medan det inte alls är enkelt att bygga ett koncept.

Det är även frustrerande att vissa delar i bygget kräver kunskap jag inte har från början eller är svag i. Jag skulle helt sonika behöva en AI-assistent som berättar vart jag var på väg innan omvägen för att lösa ett problem.

Jag upplever att jag har bättre översikt nu

Som exempel har en övergripande syn på vad som är viktigt vuxit fram. Jag har lärt mig hur mitt magazine (skvallerblaskan) ska marknadsföra de andra apparna. Jag har funnit plattformar som fungerar bättre för mitt ändamål.

Behöver populariteten på Xristine.com vara hög?

Det är absolut inte nödvändigt att “huvudkontoret” är en publikattraktion! Xristine.com uträttar även tester och under testerna är det inte bra om för många är inne på sidan. Gäller det OP1 informationsverktyget, AI-mötesappen, böckerna eller den kommande skvallerblaskan? Då är ju publiken avgörande.

Jag har ännu inte kunnat göra någon utvärdering på apparna och just nu testas podcasts. Böckerna säljer sedan flera år men är ingen hit. Det har funnits för lite tid att skriva mer och det ligger några manus och bara väntar på färdigställande.

Det finns också insikt i att om all tid gått åt att bara göra ett stycken jobb, då hade kvaliteten blivit större.

Kommande böcker:

1st Roman, en rysare och en “alternativ matematik”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *