På Xristine får du läsa nyheter som du annars aldrig får se!

På Xristine får du läsa nyheter som du annars aldrig får se!

Last Updated on: 27th december 2020, 10:04 f m

Att du inte får läsa Aftonbladets eller Expressens alla artiklar är inte deras fel. Det handlar om algoritmerna som styr i sökmotorerna. Algoritmerna är skapade i samarbete med reklamföretag.

Innan algoritmerna kom fanns det egentligen inget problem. Vad reklamhusen ville var helt enkelt att öka försäljningen till deras klienter. I det här fallet var ”klienterna”, företag som lovades att få fler försäljningar genom sin annonsering.

Kunde reklamhusen lova det, vann de marknadens kunder genom fördelar andra i samma bransch inte hade. Nu har vi fått ett internet som styrs av Algoritmer. Det låter lite som frispringande löss men betyder att information sparas som du har sökt på och matchas med annonser.

Har du sökt eller pratat om bowling vid matbordet (eftersom mobilen lyssnar på dig), då registreras ordet och plötsligt ser du annonser för bowlingskor. På samma sätt matchas vänners inlägg på facebook och nyheter i tidningarna och på sökmotorer.

Allt för att ”skräddarsy” företagens möjlighet att förstärka din upplevelse och sälja på dig mer genom matchade behov. Problemet blir istället att du tvingas till ”bias” information och ser aldrig alternativ som kan bredda dina vyer. Dvs, umgås Stefan Löfvén endast med Wallenberg på släktmiddagar, kommer information om bred fattigdom aldrig nå honom, då det inte är ett relevant samtalsämne när man är rik!

På samma sätt slussas Högern till högeråsikter på facebook, terrorister till terrorister, Vänstern till Vänstern och alla begränsas information som utvecklar vårt vidvinkelseende.

På Xristine samlas alla senaste rubrikerna och du läser tidningen för att du vill det, inte för att du har plussats ihop med något som styr ditt liv och framtid.

Det är informationen som är viktigast för läsaren, inte företagens försäljning så ur användarperspektiv erbjuds en transparent och ärlig tjänst som leder dig till din favorittidning och rubriker du annars aldrig ser då algoritmerna saknar moral och uppfattning om människans totala behov!

Leave a reply