PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Megaloblatta longipennis är en av de största kackerlackorna i världen. Här är några detaljer om denna imponerande insekt:

Megaloblatta longipennis är mörkbrun till matt svart med en grov och platt oval kropp. Den har två antenner och tre par korta, spikiga ben. Kroppen liknar en platt skiva. Denna kackerlacka kan bli mellan 9 och 11,5 centimeter lång och cirka 4,5 centimeter bred, med en vingspann som kan nå upp till 20 centimeter, vilket gör att den kan flyga​ (APB)​​ (ThePetEnthusiast)​.

Denna art lever främst i tropiska och subtropiska områden i Sydamerika, särskilt i länder som Peru, Ecuador, och Colombia. Megaloblatta longipennis föredrar att bo i skogsområden och fuktiga miljöer och är sällan hittad i mänskliga bostäder​ (APB)​​ (ThePetEnthusiast)​.

Megaloblatta longipennis använder stridulation som sin primära försvarsmekanism, vilket innebär att den fladdrar med sina vingar vid hög frekvens för att skapa ett kraftigt vibrerande ljud för att avskräcka rovdjur​ (APB)​.

Om du är intresserad av att se hur Megaloblatta longipennis ser ut, kan du hitta bilder och mer information via länkarna ovan. Dessa kackerlackor är verkligen fascinerande och en av de mest imponerande med sina stora storlekar och unika anpassningar.

Källa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *