Lite av varje – mashup!

Lite av varje – mashup!

Last Updated on: 28th mars 2021, 09:24 f m

Morgontankar som pyttipanna. Först kan jag börja med ”kaffeabstinensen”. Från att ha haft huvudvärk ett par dagar och någon form av pågende fart i hela mitt väsen (jag associerar med filmen Little Shop of Horror och ”feed me Seymor) så har kroppen lugnat ner sig och det enda jag kan tänka har hänt är att Kortisolproduktionen har sjunkit till en kanske normal nivå.

Under kaffedrickandet har den tidigare normala nivån legat på en ständig övernivå, vilket jag kan jämföra med att jobba jour som riddare, aldrig ta av sig rustningen och sova med ett öga öppet. Det har krävts intag av en burk öl för att kunna somna vilket blir en dålig loop eftersom jag fyller på kaffemuggen så fort jag vaknar. Då den nya stressgränsen ligger så högt men kortisolproduktionen så lågt, gör en öl (som i 1) mig seg medan ingen öl alls innebär en väldigt medveten tankekontroll, något jag saknat de senaste åren. -Som att jag plötsligt fått årorna själv!

I morse var den första dagen jag inte sprang in i köket och värmde mjölk med Oboy i för att få en snabb fix. Jag tänker på många medicinerade mot vanföreställningar eller individer med ADHD som kräver en liter kaffe för att komma igång, om mitt i jämförelsevis mikroskopiska intag orsakar problem, hur blir det inte då för dem? Jag vet att många med den här typen av diagnos sägs bli lugnare, men jag undrar jag. Eftersom varken Amfetaminderivater eller kaffe på sikt förändrar personens förutsättningar känns det mer som ”medicineringen” reglerar kroppens feltolkade signalsubstanser eller att en annan överproduktion snarare överröstas, inte sänks.

Det andra jag tänkte på var en artikel i Aftonbladet där 2 poliser behandlar en femåring som en vuxen kriminell. ”Ställer sig och skriker rakt i ansiktet på det lilla barnet” eller uppmuntrar en livegen förälder (i detta scenario) att slå barnet. -Jag får andnöd! Man gör inte så! Jag har aldrig skrikit till mina barn men de trodde upp till fjärde klass, att när jag sänkte rösten och blev skarp, att det var det jag gjorde.

Låt oss definiera skrik. Ett skrik är när man höjer ljudnivån likt en varningssignal i flyktbeteende eller i närkamp. Skriket utlöses av ett utökat kortisol- och/eller adrenalinpåslag. Hur rätt det är att använda den här typen av bestraffning på barn, kan jag likna vid att sätta en båt-tuta vid någons öron och sen förvänta sig att de inte räds båttutan! -Sen slår man inte barn, behöver man det, då blir barnet likt en strykrädd hund. Barnet biter tillbaka när tiden är mogen och inte bara på föräldrarna!

Sist i min mashup. Jag irriteras av att jag får ett ökat innehåll i Aftonbladet och Google News, baserat på min fysiska närvaro. När jag läser nyheter, då vill jag ha det senaste nya. Jag vill inte under några omständigheter isoleras till Värmland, jag bor väl inte på någon jäkla ö heller?

/Christine

Leave a reply