BLOGGEN
NYHETER
Kan ju inte låta bli att dissekera detta! Kan du knäcka nöten?

Kan ju inte låta bli att dissekera detta! Kan du knäcka nöten?

Screenshot_2020-12-12 51 Years Later, Coded Message Attributed to Zodiac Killer Has Been Solved, F B I Says

You want to play? -Tic Tac Toe! Din uppgift är nu att genom bilden bilden ovan hitta så många potentiella lösningar som möjligt. Kan du inte, läser du direkt vidare!

Jag har inte löst någon kod än eftersom jag precis läste artikeln och målet med min artikel är att ge en insikt i hur jag tänker när jag löser gåtor. Jag kan inte heller lösa alla former av gåtor.

Däremot är jag hyfsat duktig på sådana här. Om jag blir stressad kan jag istället inte räkna ut något alls. Det är alltså viktigt att min hjärna tolkar övningen som en lek. Mitt logiska sinne hänger alltså på att jag lyckas hålla mig kvar i en icke emotionell status!

Vi som knäcker nötter behöver inte kunna ett helt språk själva, även om det är en fördel.

Så här fungerar min hjärna:

  1. Först letar jag efter tydliga kombinationer. Dvs upprepande ord med 1-stavelse, 2-stavelser, 3-stavelser osv.
  2. Sen letar jag efter hur ofta dessa kombinationer upprepar sig.
  3. När (om) jag funnit ett upprepande, t ex “vi, vi, vi” är det av vikt att veta om “vi” verkligen är vi och inte “om” eller “är”. Då får vi lägga till en trolighetsfaktor.
  4. Vi skriver upp alla våra fynd (jag skriver för hand). Har jag funnit “vi”, “troligtvis” och “händelserik” vilket är ord som innehåller ett bestämt antal bokstäver (10 och 11), så anpassar jag “vi” eller “om” efter trolighet. Ex “vi troligtvis” äger en större möjlighet att stämma än “vi händelserik” eller “vi troligtvis” och “om troligtvis”. “Om troligtvis” blir troligare “om vi troligtvis”, snarare än “vi om troligtvis”!
  5. Så här fungerar de flesta krypton och vi har löst en barnrebus baserad på logik. Det troliga är nu att en underfundig människa använder sig av en utlösande och återkommande förändring. Dvs, nu får vi leta efter avvikelser. Avvikelserna kan aldrig vara så stora att kryptoskaparen går bort från logik och upprepande, så att hen själv inte kan läsa texten efteråt med sin egen mall. Hur smart någon än är, är hen begränsad av sin egen kapacitet. Det är vår fördel!
  6. Vi har nu letat efter återkommande kombinationer där bokstäver, siffror och tecken endast har betydelse för återkommande kombos. Vi har gjort en okular besiktning och noterat våra fynd löst. Nu letar vi efter kombinationer med avvikelser. -Hur ofta byts ett tecken ut? Dvs går det alls att hitta upprepande kombinationer eller blir “A” sen “B” efter andra, tredje eller fjärde ordet? Eller byts första, andra eller tredje bokstaven ut med ett ersättstecken “$” i någon form av logisk följd? Vi letar efter en “melodi” i språket nu som kan avslöja avvikelserna.
  7. Förutsatt att kryptoskaparen kan grammatiken som språket, det nya spåket är skapat från, blir lösningen hyfsat lätt.

På bilden ovan finns 13 tecken, vi ser direkt (om du följt det jag skrivit nu) att namnet innehåller “Sr” (Senior), två förnamn och ett efternamn med 7 bokstäver. Hen är troligtvis tekniker i grunden eller logiker och högre utbildad, möjligtvis advokat eller läkare. Vidare utspelades “Black Lives Matters” även på 60-talet!

Häng med nu.

När jag fann “Sr” började jag söka på matchande namn och hittade en av många som sagt hen är barn till Zodiac mördaren, i detta fall Earl Van Best Jr. Problemet med den historien är att antalet tecken inte stämmer och man utnämner sig inte som Jr om man är Sr och har en Jr son.

Hur “sonen i detta fall fann “Jr” är jag oerhört nyfiken på eftersom man måste knäcka koden först. Det var kanske ett lyckodrag eller så var “Jr” Earl Van Best ett offer för smädelse, eller så var han inte så duktig på att stava?

Att någon har liknande handskrift är inget bevis. Däremot är skriver många med övre logisk intelligens oregelbundet, vasst och fult. I det fallet är jag ointelligent, jag som ambidextros (höger och vänsterhänt) skriver “vackert”! Å andra sidan spenderade jag 4 dygn som barn att skriva Onedinlinjen i grundskolan för att min handstil var utom tolkning (det tog mig 4 timmar att skriva ordet begripligt i 4an). Jag gick även i Amerikansk skola där kursiv “gammelstil” var obligatorisk.

https://edition.cnn.com/2014/05/16/us/zodiac-killer-son-book/index.html

Vilket snabbt för mig tillbaka till Zodiacmördaren. Han har ett prefix och undertecknar breven med “Sr” -12 tecken (dvs 1 tecken står för Sr), skriver som en högutbildad utan stilistisk skönhet (vilket tyder på en sämre skola än Marie Curie Elementery och high School som ändå var gratis).

Personen i fråga av vissa vittnen har först nämnts vara “svart” och efter upprepade förhör blivit “vit” och bar läderhandskar. Stines mördare visste alltså om att fingeravtryck kunde röja hens identitet och torkade av fordonet efter mordet. De flesta mördare än idag fattar inte vikten av detta och lämnar spår överallt. Dessutom måste mordet ha varit ett beställningsjobb eftersom att förövaren både lämnade fingeravtryck (som aldrig matchades med någon) och använde handskar som lämnades kvar.

Det finns alltså en möjlighet att Paul Stine var Ferrine- och de andras mördare men senare blev offret. Jag gissar detta eftersom (trolighet) att det användes olika vapen vid de första och sista fallet. För att nå de första offren krävdes bil och för att det tog “troligtvis” tid att hitta någon som kunde avyttra honom utan att åka dit själv.

Mördaren från början fick kalla fötter i Juli 1969 och ringer in till polisstation. Hen började bryta ihop och ville stoppas. Inget händer. Ett mord till begås och jag tänker på en 15-årig yngling i Sverige. En månad senare kommer tre kryptade brev till polisen som avslöjar namnet på mördaren, inte Stine själv men den som har beställt morden.

https://www.zodiackiller.com/Stine.html

Namnet och information han ger får inte avslöja honom för beställaren, men koden är så avancerad att polisen inte fattar heller. Däremot begriper beställaren av morden snabbt och planerar att Stine ska ha dödats i vendetta av familjemedlemmar till de dödade offren. Bara det att en polisen (de schyssta) inte förstår ett jota!

Paul Stine jobbade som taxichaufför för att ha råd med universitetsstudier. Han gick på ett sämre collage men hade kapacitet att nå högre. Han fick troligtvis ett uppdrag av högre dignitet som skulle betala studier och livet tillsammans med sin fru.

De påstådda vittnena beskriver en yngre Paul och möjlighet finns att de fick beskriva efter en publik bild.

Varför blandar jag in “Black Lives Matter”?

Vi pratar om ett San Fransisco på 60-talet och ett Michigan och ett USA i full utveckling åt något håll. Ända in på 2000-talet har maffiakonstellationer bestämt ödet för de Amerikanska medborgarna och med den enorma folkmängden kunde folk plötsligt försvinna, gå upp i rök!

Samtidigt härjade Ku Klux Klan kvar i Södern och hade en enorm spridning och inflytande på Demokratin i hela USA. S.T.R.E.E.T skapas som ska motbevisa allt skit de svarta fått utstå.

Vid den första ansträngningen på 90-talet att underkänna Ku Klux Klans kraft över alla stater, kallas Ku Klux Klanare för “imbiciller” och Söderns inavlade. Allt för att politiskt bryta mönstret på häxjakten av mörkhyade.

I detta låg även intresset av att avkoda den vita “mannen” som lömsk och mordisk. Det var inte rätt men det var ett sätt att jämna ut differensen och just San Fransisco blev kallat en “vit bögstat” och ända till 80-talet omnämndes som grund till AIDS. -Den vita mannen humpade svarta som i sin tur humpat apor i Afrika!

Vedervärdiga påståenden och naturligtvis inte faktamässigt rätt någonstans! Men det var så det såg ut. Det var maktdemonstrationer omm allt överallt och precis alla incidenter utnyttjades obönhörligen.

Vi går tillbaka till kryptot!

Det finns andra tecken som avslöjar mördaren (vars namn jag inte kommer säga om du inte kommer på det själv). Hen använde tecken som endast en övre beläst kan känna till.

Tecken som Ohm, Egyptiska tecken, Delta, Pi, Ryska, Fonetisk skrift, Grekiska, Gammelstavning (Zigma – vilket också tyder på att han var oerhört beläst då få vet hur gammelstavning för Zigma och Zeta ser ut), Kors från äldre Katolism och astrologi!

Personen som skrev och försökte berätta för polisen vad hen pysslade med för brott, var och när hade en naiv bild av att fler än hen med adekvat utbildning skulle fatta!

Det jag fick fram av “namnet” var alltså ett potentiellt namn (som jag inte berättar), troligtvis katolskt utbildad, kraftigt ifrågasättande tron, problem med att rättfärdiga sin Gud, ångrade sitt handhavande då belöningen stred mot en en inre övertygelse, försökte sätta dit beställaren som hade en agenda och blev mördad när det uppdagade sig!

Vad hittade du?

  • Det tog mig exakt 40 min att hitta ett potentiellt namn, hur lång tid tog det för dig?
  • Det tog mig exakt 2 timmar att verifiera fakta, hur lång tid tog det för dig?

2 Responses to Kan ju inte låta bli att dissekera detta! Kan du knäcka nöten?

Leave a reply