PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Ego har ett speciellt förhållande till nyheter

15 år gammal märker jag för första gången hur information i dagliga medier förändrades.

På morgonen den 26:e april går den första nyhetssändningen ut och vi varnas för nedfallande radioaktivitet.

I familjen debatterar vi ljudligt hur detta påverkar oss och grannarna låste dörrarna (som om låset hjälpte mer än att täppa vädringsfönster).

På eftermiddagen hade extrainsatta nyhetssändningar gått om varandra och beroende på kanal, förändrades informationen successivt.

Vid en sista sändningen på kvällen var det inte längre samma nyhet.

April 1986 – Chernobyl

Ego ansöker om internationellt bidrag!

Över världen har man länge diskuterat hur nyheter ska förmedlas, vem som har rätt till källorna och hur myndigheter ska kunna motverka felaktig informationsspridning.

I ett försök runt 2009 erbjuder USA ett generöst stipendium till den individ med bäst idé för framtiden och tidningsvärlden.

Jag kände mig manad att söka och skickade iväg papprena. Efter några månader meddelades det offentligt att stipendiet hade gått till någon annan. Självklart till en resident i USA och märkligt nog till en redan etablerad tidning. Men någon lösning kom aldrig.

2009 Ansökan…

På en blogg i Expressen

På en blogg i Expressen börjar jag chatta med en fotbollsreporter och vi startar forumet Ozone när Expressens blogg stängdes ned. Tillsammans rapporterade vi om Madeleine McCann. Utan att överdriva var vi flera tusen engagerade i flickans återfinnande men forumet stängdes oavbrutet ned av olika intresseorganisationer och individer.

Det var allt från tidningar som ville tysta konkurrens och ansåg att Maddie McCann var deras story, till enskilda programutvecklare som anmälde oss till Internetleverantören för spam?

2007 Maddie McCann

2010 Försöker vi igen och vi blir en tidning.

Ständiga attacker och copyright claims (på våra egna undersökningar) skickar ut mig på en vansinnigt lång resa efter rätt komponenter där vi kan skyddas.

2010 Tidningen

Ego ger upp efter sista attacken

Här kommer statistiken för nya läsare 2017 – 2018:

Nyhetspalatset riktats om till svenska marknaden (Sport och Nyheter) ca 192.000 

Newspalace start 2018 04 (Press Releases) 1.680

Webstynx start 2017 05 (internationella ej manipulerade artiklar) 240.000

Geniemom TV ca 12.000 tittare per år

Statistik (Källa Usage Statistics Webalizer Cpanel) för återkommande besökare:

Nyhetspalatset 3.600.000

NewsPalace (ej fullt år) 39.000 besökare från April

Webstynx 4.800.000

GenieMom TV ca 12.000 tittare per år”

Den sista attacken raderade tidningens hela databas och jag spårade orsaken till “NN”.

2018 Nedläggning

Intelligent Virtual Reality

Jag saknade ju uppbackning för både att driv en onlinetidning och få stipendium för min idé att motverka fakenews. Ett återkommande problem var dessutom medias egen internetpolis som motverkade spridning av nyheter, vilket i sig innebar att informationen var mindre viktig än inkomsten per läst artikel.

För att göra det hela klart som korvspad så har inte den enskilda i samhället laglig rätt (kopplad till massmedias skyldighet att underrätta) att vara uppdaterad om händelser nationellt och internationellt, likväl som massmedia saknar skyldighet att rapportera om det som vi nödvändigtvis behöver ta del av.

Massmedia har skyldighet att upplysa, men upplysningen är alltså inte sammankopplad med vår rätt att vara upplysta.

Vi har dock rätt att läsa nyheter så länge som vi finner dem själva och ger upphovsmakaren kred!

iVR var ett verktyg jag gjorde som använde sig av AI.

2019 iVR

Inte iVR men OP1

I början av året (under samma period som jag testar Prestashop här på Xristine.com så börjar jag planera en slim variant av iVR.

Den sista onlinetidningen jag drev (Opposistionsnytt) och forum för kommentarer, min tillryggalagda erfarenhet inom information och nyheter, verktygsappen CIT (Crucial Information Tasks) skulle bakas ihop till ett enda verktyg.

Det nya verktyget blev OP1 och istället för att gå i klinsch med alla tidningar och åsiktsivrare, så byggde jag en app där enorma mängder informaton kan hittas på en pytteliten yta!

Nu är informationen tillgänglig för alla, precis som lagen förespråkar och ingen förlorar inkomst på sitt arbete med varje artikel!

2023 OP1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *