PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Jag har testat mycket! Det är funktionstester till största del. Häromdagen hade jag en dialog med arbetsförmedlingen. Även om de uppskattas av många, är det långt ifrån alla. Som ex vill vi veta under en funktionstest:

  • Hur många har egentligen fått jobb genom Af? För de flesta är Af endast ett filter mellan pengar de har laglig rätt till, och sig själva. Jobbet de hittar senare kommer oftast genom en vän eller självsök på någon sida som erbjuder tjänster där arbetsgivarna för faktum söker arbetare. Frågan är legal eftersom, om deras första uppgift är kontroll, då behöver den kanske inte kosta skattebetalaren så mycket.
  • Hur många konsulter är de 500 000 arbetslösa uppdelade på och stämmer fortfarande priset på en arbetslös? Får konsulterna fortfarande 40 000kr/vecka per arbetslös? Enligt mina funktionstester, har nästan ingen under dessa konsulter fått arbete. När de arbetslösa väl får arbete utan hjälp från arbetskonsulterna, då får arbetskonsulterna, extra bonus för att ha stoppat de arbetslösa i jobb. Men, de har ju inte det på riktigt?
  • Av de 500 000 arbetslösa (antalet skiftar varje månad med ett par 100K), så är det långt från alla som har någon inkomst via socialen, a-kassan, försäkringskassan eller någon som helst fond. Däremot anser Af att den arbetslösa har skyldigheter att uppfylla krav som incitament för betalning (något de alltså inte får).

Funktionsmässigt har jag svårt att se nyttan av Af, om den inte är ett kontrollorgan dvs.

I princip kan man påstå att sjuka och arbetslösa försörjer höginkomstföretag och om de sjuka blir friska, och de arbetslösa får jobb, då förlorar höginkomsttagarna sin försörjning. Paradoxalt är det märkligt att summan för en arbetslös, orsakar incitament att behålla hen arbetslös eller den sjuke sjuk.

Samtidigt, får den arbetslösa ibland inte mer än 3500kr/mån trots att hen är vuxen och har eget boende. Det känns inte rimligt att den lågbelönade som uppfyller Af:s krav, har ett femtiofalt högre värde som arbetslös än som anställd. Man kan räkna med att om hen får arbete, då kostar hen 40K/mån plus skatter och arbetsgivaravgift, men drar in minst det dubbla till företaget (helst 3-dubbelt).

Medan en arbetskonsult får utan att jobba mer än 3 timmar per vecka, 200K/månaden och inga utgifter. Incitamentet finns ju där och jag anser att vi borde få svar av vår regering, varför den sämst betalade arbetslösa är värd 200K/månad men får endast behålla 3500kr av dessa!

Ett sätt att öka produktionen och minska arbetslösheten, är att utnyttja dygnets alla timmar. Det finns ingen anledning varför butiker stänger kl 18, sjukhusen slutar operera kl 17, receptionen stänger kl 15, och tågen slutar gå innan 01!

Vi har 24 timmar per dygn och det finns ingen anledning att inte utnyttja alla timmar. Tänk hur kollektivtrafiken skulle förändras. Tänk vad vi skulle spara miljö! När vi tillsätter en flashals i samhället, då pressar vi fram priser som annars inte skulle existerat. Att behålla flaskhalsen är taktik för den innebär endast problem, som bara kan lösas av några få.

Vi behöver definitivt fråga vår regering rätt frågor och jag finner det besynnerligt att de inte redan har ställts!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *