PRISER & KONTAKT

image_pdfLadda ner artikeln istället!image_printSkriv ut!

Idag ser arbetsmarknaden annorlunda ut än för 20 år sedan. Det är ju självklart att vår omgivning förändras och all utveckling tar oss ut på nya äventyr, oavsett vi vill det eller inte.

Det finns inte tillräckligt med jobb, ett fakta många står inför. Hur ska vi klara vår försörjning? Idag går det inte att få försörjning genom statligt stöd, enkom för att vi faller utanför jobbsfären.

Företagen söker specialister och flaskhalsen i samhället sållar alla generalister som agnar från vete. Det hela betyder att vi måste förändra vår syn på arbetsmöjligheter och vad vi kan erbjuda marknaden i gengäld för inkomst.

Själv erbjuder jag ju tre tjänster. IT-support, författarskap och grafisk design. Tre tjänster som kan bakas ihop vid behov och har du följt min blog, har du också sett svårigheterna att specialisera sig inom 1 tjänst.

1 tjänst, 1 produkt, 1 uppfinning, 1 ämne – kräver verifierade specialistkunskaper och ekonomisk grund med utrymme att marknadsföra på handelsplatser där varje del redan är mättad.

För att lösa arbetslösheten för generalister utan att vända det system som bygger landet uppochned, behöver vi producera mer och snabbare. Det här betyder för mig och kanske för dig, att minst 12 böcker behöver publiceras varje år för att nå en återkommande inkomst.

Vidare behöver jag blogga mer för att växa min publik och tjäna lite på annonser. När det kommer till grafiska tjänster, då måste jag få mer tid att producera högkvalitativa alster och reklamvideo’s.

I stort betyder det att efter en bok har publicerats, så går det inte längre att vänta på berömmelse. Istället måste vi efter arbetet är gjort, börja på ett nytt blad och ny bok. Chansen att vi blir nästa J.K Rowlings är minimal och om detta har stora författare skrivit i flera år.

Man kan påstå att vi är infödda i och bortskämda med ett “fastfood-samhälle”. Det är en myt, notera “myt” att allt vi behöver göra för att lyckas, är att göra rätt! Men att göra “rätt” är lika flyktigt som att vågorna i havet slår in mot strand på exakt samma sätt varje gång.

Det nya tankesättet vi måste lära ut är att varje framgång, som att skriva en novell eller bok, utveckla en uppfinning, ta fram en produkt eller djupdyka i en kunskap, endast täcker 0,2% av 100% för att få en hel månadslön.

Det låter väldigt läskigt med så dålig odds och jag ska försöka göra problemet mindre skrämmande.

Om vi skriver 12 böcker varje år i 10 år, då är det ofrånkomligt att vi tillslut blir uppmärksammade författare. Det går inte att ta en genväg här. Det ska vara kvalitetsböcker också, alltså böcker som går att förstå. När vi når en form av berömmelse då ökar försäljningarna markant. Dessutom blir vi skickligare på att författa.

Varje bok genererar ca 300kr per månad när vi är nybörjare och okända, och saknar marknadsföring. På 12 böcker har vi tjänat 3600kr. Det motsvarar det lägsta beloppet för arbetslösa. Skillnaden är att när vi tjänar dessa pengar, då är de inte under märkliga incitament och myndighetskontroll. Dessutom tickar de in så länge som det finns människor som läser.

På 10 år har du en relativt säker månadsinkomst på 36 000kr.

Eftersom 300 kr i månaden inte räcker, behöver vi också fler möjligheter. Mina tre har jag tagit fram efter säkra talanger. Att skapa massor av grafiskt material som ska fungera som portfolio tar tid. Därför är det viktigt att lägga över onödig tid på en assistenter.

Ibland behöver man inte skapa hjulet på nytt. Att göra det innebär inte högre kvalitet, bara mer jobb och det går ju inte när tiden för skapande avgör inkomsten.

AI:n jag ber om hjälp att skriva blogginlägg, har fått identifiera de behov jag har, de behov jag uppfyller åt mina kunder och läsare, min ton när jag skriver och min teknik.

När den har formats efter mig som person, då kommer den att skriva inlägg som skulle kunnat vara skrivna av mig. Jag godkänner ju fortfarande inläggen, men tiden det spar är ovärderlig.

Nu kommer jag kunna fokusera på kvalitet i böcker och framförallt reklamposter’s och videoreklam som ska locka kunder att köpa mina grafiska tjänster. Inom grafik är det oerhört många moment. Du vet vad jag menar om du sett någon göra en reklamfilm med kamerauppsättningar, glasskivor, digitala program, ljudinspelningsanordningar och kompositioner.

När den här tiden finns, kommer jag sakta men säkert byta ut den portfolio som ligger till grund för de grafiska tjänsterna just nu.

Men, även med nyvunnen tid för grafiska tjänster, är kunderna ett osäkert kort. Flaskhalsen i Sverige innebär även att upphandlingar har beräknade företag som vinner jobben. Hur duktiga vi än är, kommer vårt jobb inte hamna på något företag som garanterar inkomst under längre tid.

Då kommer IT in. Mina supporttjänster som specialist kan säljas men för att sälja dem behöver jag marknadsföra min kunskap utan att det kostar mig något. Så jag behöver lösa problem offentligt, skapa ett surr kring mig och sedan få fler goda omdömen och rekommendationer.

För att göra det måste jag ha tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *